Fortsätt till huvudinnehåll

Dubbla Skaraborgssilver i Mormyska-SM

25/26 Mars avgjordes 2017 års mormyska sm i Östra och Västra Fisksjön ett par mil utanför Östersund. Från Skaraborg kom 2 deltagare i herrsenior och en i herrveteran.

Redan under fredagens provfiske utanför ruta 3 anades att det förmodligen inte skulle bli något ösfiske att räkna med. Charles "Challe" Fasth lyckades lura upp 2 abborrar+1 mört, Daniel Ahlgren fick 2 abborrar och det var endast Jan-Henrik "Bralle" Branell som fick igång ett fiske som svarade på mäskningen på grunt vatten med 5 fina mörtar +ett par abborrar.


Genomgång på Lördagen

Ruta 1 på lördagen blev lika svår som provfisket hade visat. Vi skaraborgare fick inte igång något mörtfiske utan endast ströabborrar vilket räckte till en 13:e för Challe i hv, en 16 respektive 19:e för Daniel och Bralle i HS.

Efter lite mat och peppning var det dags för eftermiddagstävlingen i ruta 2. Efter mycket jagande runt rutan parkerade Bralle rätt i ett område med mört, mäskade upp 2 hål och blev sittande. Challe jagade runt i samma område och fick en del ströabborrar innan han slutligen fick igång mörten på slutet. Daniel fiskade bort sina chanser med en 35:e plats. Men Bralle tog en stark 2:a plats, och Challe en 11:e i Hv.

Efter Dag 1 låg Challe 7:a i HV och Bralle 8 i HS med chanser till avancemang vid låga platsiffror på Söndagen.

På Söndag blåste det mer eller mindre stormvindar, men det var åtminstone ett par plusgrader..


Strax start Söndag, Challe och Bralle står rätt placerade i hörnet!


ChalleBralle började tillsammans i ruta 3 och lyckades pricka in en fin kant med mört en liten bit utanför rutkanten. Challe gjorde endast ett fåtal hål som han varierade mellan med ett kanonfiske på mört. Bralle som först hittade mörten fick också ett fint fiske efter en stund, och drog även en 6hg bonusabborre på grunt vatten, Challe vägde in 3,8 vilket räckte till en 1:a i rutan, meddans Bralles 2,6 räckte till en ny 2:a i HS. Daniel fiskade upp sig något med en 9:a.


20 minuter kvar och det mesta är uppborrat...


Dessa resultat visade sig räcka långt då nästan samtliga konkurrenter fiskade bort sig i ruta 3.

Challes 25 poäng räckte till silver efter suveräne Arto Jumisko med platsiffra 13. bronset tog Mats-Arne Axelsson också på 25

Bralle slutade på 23 poäng vilket gjorde att även han fick en silvermedalj med sig hem! Lars Wstlund tog guld på 21 poäng och bronset gíck till Svein Kristiansen med 24p



Jan-Henrik och Charles: Silverpojkarna!


Resultatlista





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sammanställning av pimpeldm 2024

  Årets pimpelmästare Tomas Leijon Deltävling 2 på Viken Resultaten 2024